Vad man kan göra i Vadstena när det regnar

Vet du vad du ska göra när det regnar? I de flesta fall stannar man inomhus och tittar på tv eller läser en bok. Men det finns gott om andra aktiviteter att ta del av i Vadstena när vädret inte är så idealiskt.

I det här blogginlägget kommer vi att diskutera några av de bästa sakerna att göra i Vadstena när det regnar.

Besök dom olika butikerna och shoppa

Vadstena är en gammal stad med mycket historia . När det regnar kan du passa på att besöka några av butikerna och lära dig mer om de olika produkter som erbjuds. Det finns många butiker som säljer souvenirer, kläder, böcker och mycket mer.

Tips på butiker du inte får missa

  • Kungens Glass – Här kan du köpa riktigt goda glassar som garanterat kommer att göra ditt besök i det regniga Vadstena lite mer soligare.
  • Vadstena Choklad & Deli – För dig som älskar choklad och andra delikatesser så kan ett stop på Vadstena Choklad & Deli vara något för dig. 

Gör ett besök på Hospitalmuseét & Mårten Skinnares hus

Mårten Skinnare är en fascinerande person som har haft stor betydelse för Vadstenas historia. På 1500-talet byggde han det magnifika Mårten Skinnares hus för att hjälpa pilgrimer i behov av hjälp.

Från detta så växte mentalvården fram i huset, och år 1757 stod det stora dårhuset klart i Vadstena.

Huset är idag ett museum där man kan lära sig mer om husets historia och hur de behandlade de sjuka mellan 1500-1900-tal. Huset är näst intill orört med flera detaljer bevarade, samt flera föremål som de använde på patienterna.

Ta en sväng förbi stranden

Även om det regnar kan du ha kul i Vadstena. En bra aktivitet att göra är att bada. Vattnet är oftast varmare än luften, så det kan vara ett trevligt sätt att värma sig. Dessutom så är det en perfekt aktivitet om du har små barn då dom oftast tycker att regn är kul. Så länge det inte regnar för mycket då förstås.

Vi hoppas att du har gillat det här blogginlägget och att det har gett dig några idéer om vad du kan göra i Vadstena när det regnar.